Kaksivaiheisen tunnistautumisen (2FA) käyttöönotto

Parantaaksesi asiakastilisi tietoturvaa, suosittelemme että otat käyttöösi kaksivaiheisen tunnistautumisen.
Kun palvelu on aktivoitu, järjestelmä kysyy sinulta käyttäjänimen ja salasanan lisäksi aikaperusteisesti vaihtuvaa turvakoodia.

Palvelun käyttöön tarvitset puhelimeen asennettavan Authenticator -sovelluksen. Suosittelemme Google Authenticatoria joka on saatavissa iOS sekä Android -puhelimiin. Myös Windows puhelimiin on saatavissa ainakin Microsoftin oma Authenticator -sovellus.

Näin otat tunnistautumisen käyttöön Palvelujenhallinnassamme:

Lataa omaan puhelimeesi Google Authenticator sovellus tai vastaava.
Kirjaudu nettiselaimella omalle asiakastilillesi: https://www.nettitakomo.fi/secure/
Klikkaa valikossa kohdassa "Hei, etunimesi" ja valitse sen alle avautuvasta alavalikosta "Turva-asetukset"

Avautuvalla sivulla klikkaa Kaksivaiheisen tunnistautumisen kohdalla olevaa "Klikkaa tästä aktivoidaksesi" -painiketta.

Avautuvassa ikkunassa klikkaa "Aloita" -painiketta.

Kirjoita avautuvalla sivulla näkyvä salainen avain talteen.

Avaa puhelimesi Authenticator sovellus ja skannaa puhelimellasi näytöllä näkyvä QR-koodi

Kun QR-koodi on luettu, klikkaa selaimessasi Vahvista -painiketta ja testaa, että yhteys on kunnossa.